Biofeedback

Biofeedback is een behandel/trainingsmethode waarbij lichaamssignalen gemeten worden, zoals ademhaling, hartslag, spierspanning, huidgeleiding en temperatuur van de huid. Deze signalen worden zichtbaar op een computerscherm. Het doel is om deze lichaamssignalen te leren herkennen en bewust leren te controleren. In de training wordt gebruik gemaakt van biofeedbackapparatuur, om uiteindelijk later zonder apparatuur deze lichaamssignalen te kunnen blijven controleren.


Hartritmecoherentie 

Hartritmecoherentietraining is een relatief snelle methode om op meer bewuste wijze om te gaan met stressvolle situaties. Deze biofeedbackmethode bestaat uit het aanleren van een regelmatig en rustig ademhalingspatroon, in combinatie met bewustzijnsoefeningen. Cliënt leert op stressvolle momenten de aandacht op de ademhaling en hartslag te richten, en daarmee het bewustzijn te verscherpen en gedrag positief te beïnvloeden.

 

HRV

NIEUW! HEG-BIOFEEDBACK

HEG is de afkorting voor Hemo-Encefalo-Grafie.

HEG-biofeedback is een vorm van neurofeedback, die is gebaseerd op het bewust leren controleren van de doorbloeding in de hersenen.
Wanneer een bepaald deel van de hersenen actief moet worden om een specifieke taak uit te voeren, neemt de doorbloeding van dat deel toe. Deze activiteit van de doorbloeding kan worden gemeten met speciale, optische infraroodsensoren.
Als de bloedvoorziening onvoldoende is kan dit leiden tot diverse problematieken die gerelateerd zijn aan hersenfuncties waaronder; ADD/ADHD, autisme, epilepsie, hersenbeschadiging, angst, depressie en migraine.